Skip navigation

Ne dorim să schimbăm lumea. Da… Căci acest gând este unul frumos, ce pare lipsit de egoism și conotații negative. Există cel puțin un moment, în viața omului, în care acesta simte în interior cum se formează dorința de a schimba lumea. În mai bine. În mai frumos. În mai curat. Pentru că există multă durere, iar suferința pare să ocupe toată mintea noastră lumească. Starea de conflict în care este cufundată societatea umană, urgențele umanitare și calamitățile naturale, nasc în noi această dorință de a schimba în mai bine lumea. Se aprinde în noi activismul și începem să luptăm pentru cauze sociale multiple. Doar pentru că ne dorim schimbare. Luptăm. Răspundem astfel conflictului, cu și mai mult conflict.

Există o lege a firii care ne învață că răul nu poate fi îndepărtat cu rău, căci aduce și mai mult rău, perpetuând-ul.

Există o altă lege a firii care ne învață că tot ceea ce se naște din om, moare. Fie gând, cuvânt sau trup. Aceasta este frumoasa curgere a vieții umane.

Acest gând frumos și această dorință de a schimba lumea, în mai bine, vine totuși fie din ignoranță, fie din aroganță. Oricare ar fi motivul nașterii ei, aceasta are la baza egoismul, individualismul și identitatea omului. Chiar de acolo sunt adunate toate iluziile unei vieți ce tinde spre perfecțiune. Este doar o iluzie creată de al nostru sine, acel eu ce identifică persoana noastră lumească, dar nu și a noastră conștiință legată de suflet. Căci omul, materia din care este parte, dorește să simtă că face ceva anume pentru ca lucrurile să se redirecționeze. Fără a înțelege că totul are un ritm popriu, o logică și un rol în șlefuirea propriei vieți a umanității.

Vrei să schimbi lumea? Atunci iubește. Iartă.

 

Source: Vreau sa schimb lumea. Ignoranță sau Aroganță.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: