Skip navigation

Lipsa banilor nu este motivul pentru care creatiile unui artist nu se vand. Insa exista doua motive importante pentru care un artist nu este cautat: fie nu esti de gasit, fie esti inexistent in optiunile consumatorilor de arta.

 Ideea preconceputa si admisibila in societatea noastra, precum ca de branding au nevoie numai numele mari si sonoro, fie in lumea artei sau a pietei de consum (Coca Cola, Pepsi, etc), este absolut eronata. Orice artist are nevoie de brand implicit de branding. Efectiv, fiecare artist este propriul lui BRAND.

 Cunoscand aceasta realitate se pot aplica strategii coerente de branding pentru a sprijini dezvoltarea artistica si comerciala a artistului. Desi este o viziune consumista si recriminabila, caci iubirea de arta se apreciaza ca fiind o iubire pura, nimeni nu traieste in zilele noastre doar din aspectul creatiei in sine. Acolo unde exista un produs, exista si un interes de vanzare, iar acolo unde exista un produs finit exista automat si piata de desfacere si consum. Astfel, si “puritatea” artei este inclusa in aceasta categorie. Artistul creeaza datorita unui talent special si deosebit limbajul creatiei fiind unul uman, insa arta artistului se vinde printr-un proces de vanzare-cumparare.

 Momentele de impas pe care artistii sau creatorii de arta sunt nevoiti sa le parcurga de-a lungul carierei lor creative, sunt nenumarate insa toate au un denominator comun, lipsa unei identitati cunoscute si acceptate de consumatorii de arta si/sau de ei insisi.

 Orice brand are istoria lui. In aceeasi masura si brandul unui artist are propria istorie, Asa ca scrieti-va propria istorie dragi artisti, legati povestirea voastra de valorile si credintele etice ce va identifica si diferentiaza in acelasi timp!

 De cele mai multe ori creatorii de arta se plang ca nu vand nimic. Intrebarea este: pot consumatorii de arta gasi creatiile/lucrarile tale?! Sau lucrezi underground/backstage?! Facilitezi drumul consumatorului catre produsele tale sau este nevoie de investigatie?!

 Identifica-te! Valoreaza-te!

Image

 Pune la dispozitia consumatorilor uneltele necesare unei prezente constante si coerente atat in mediile virtuale cat si in mass media contemporana. De nimic nu foloseste, din punct de vedere comercial, un vernisaj sau o expozitie tematica daca se adreseaza planului local de 25 de persoane. Fa-te auzit! Lasa-te vazut si auzit! Vorbeste despre tine si despre arta ta, concentrandu-te in valorile si crezurile tale. Tese un voal in mediile de comunicare online si offline cu elementele ce te identifica.

ARATA-TE!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: