Skip navigation

Arta abstractă provoacă intelectul, dar, de asemenea, provoacaƒ și emoțiile. Aprecierea rămâne pe deplin privitorului, fiind nevoie de înțelegea și colaborarea acestuia cu artistul. Arta abstractă “scoate” sentimentele la iveală, forțând într-o oarecare măsură descotorosirea de anumite tabu-uri pentru a accede la esențialul și naturalitatea emoțiilor în sine.

Artiștii artei abstracte folosesc un limbaj vizual bazat pe forme, culori și linii. Subiectul unei piese de artă abstractă este, în cele mai multe cazuri, lipsit de referință vizuală reconoscibila. Subiectul este tratat însă lăsat la interpretarea artistului și privitorului.

Artiștii de factură abstractă comunică cu noi (iubitorii de artă) permițându-ne să ne regăsim în emoțiile născute într-o compoziție. Nu există ceva impus. Libertatea interpretării personale devenind atuul și semnul de recunoaștere a artei abstracte.

Toate aspectele vieții se preteazaƒ la interpretare prin artaƒ abstractă – credințe, temeri, pasiuni, un raƒspuns la muzicaƒ sau la natură, complexitatea stiintificaƒ și matematicaƒ, pentru a numi doar cateva, sunt folosite ca subiect și sunt exprimate in mod liber și unic.

Artista constănțeană, Anca Floriana Deaconu “recompune o realitate, să-i spunem peisagistică, prin abstragerea din câmpul formelor recognoscibile a componentelor esențiale, a celor care induc în privitor o a€œstare de peisaj.” Artista, renunță la individualism pentru a ajunge la esența lucrurilor, astfel încât abstractul compozițiilor sale trezește în noi emoții pure, stagnate poate în inconstientul nostru.

Anca Floriana Deaconu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: